Ağrı Dağı'na Iğdır genelgesi

Ağrı Dağı'na Iğdır genelgesi
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük dağı olan Ağrı Dağı’na çıkışlar ile ilgili Iğdır Valiliğinin karar alması Ağrı’da tuhaf karşılandı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük dağı olan Ağrı Dağı’na çıkışlar ile ilgili Iğdır Valiliğinin karar alması Ağrı’da tuhaf karşılandı.

Ağrı Dağı’na çıkışlar ile ilgili tırmanış talepleri Ağrı Valiliği ve Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından izne bağlanırken, dağda yaşananların ardından Iğdır Valiliğinin dağ için yeni kararlar alması Ağrı’da anlamsız karşılandı.

Iğdır Valiliği, Büyük ve Küçük Ağrı Dağları’nda gerçekleştirilecek faaliyetler için genel bir emir yayınlayarak bir takım kurallar getirdi. Ancak Ağrı Dağı’na dağcılar Ağrı rotasını kullanarak çıkıyorlar.

Iğdır Valiliği tarafından yayınlanan genelde dağcılık eğitimi almış kişilerin ve ilk yardım sertifikasına sahip olan personelin faaliyetlere katılması zorunlu hale getirildi. Ağrı Dağı’nda meydana gelen kazaların ardından alınan bu önlemlerle bölgedeki sporcuların güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, turistlerin ve sporcuların en az 2 kişiden oluşan gruplar halinde faaliyetlere katılması isteniyor. Ayrıca, faaliyet öncesinde doğru kurumlara bilgi verilmesi ve belirli standartlara uyulması gerektiği hatırlatıldı. Meteorolojik koşullar ve başka risklerin gözetilmesi gerektiği de vurgulandı. Bu önlemlerin alınmaması durumunda cezai yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.