Dengbejler söyledi Vali Koç dinledi

Dengbejler söyledi Vali Koç dinledi
Ağrı Valisi Mustafa Koç, Dengbej Hüseyin Dağabakan’ın performansını dinleyerek, “Biz Dengbej'iz, Biz Ozan'ız, Biz Âşık'ız, Biz Biriz, Kardeşiz” mesajı verdi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Dengbej Hüseyin Dağabakan’ın performansını dinleyerek, “Biz Dengbej'iz, Biz Ozan'ız, Biz Âşık'ız, Biz Biriz, Kardeşiz” mesajı verdi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Dr. Yaşar Eryılmaz Caddesi’ndeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelirken Dengbej Hüseyin Dağabakan da tesadüfen içeri girdi. Samimi sohbet arasında Dengbej Hüseyin Dağabakan’ın seslendirdiği kılam ve stranlar, katılımcıları derin bir manevi yolculuğa çıkardı. Dr. Yaşar Eryılmaz Caddesi’nde gerçekleşen bu buluşma, yalnızca müzik dinletisi değil, aynı zamanda geçmişin izlerini günümüze taşıyan önemli bir kültürel etkinlik olarak öne çıktı.

1b2da505-40bd-460b-8b52-383c4f1a349d.jpeg

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Dengbej Hüseyin Dağabakan’ın performansını büyük bir hayranlıkla dinlediğini belirterek, Anadolu'nun bu eşsiz kültürel mirasının önemine vurgu yaptı. Vali Koç, “Biz Dengbej'iz, Biz Ozan'ız, Biz Âşık'ız, Biz Biriz, Kardeşiz. Bu kültürel değerler, bizim özümüzden, köklerimizden gelir” dedi.

2c07255a-be65-4d3b-bbad-31b00086f41b.jpeg

Vali Koç, Dengbej Dağabakan’ın performansının sunduğu manevi tatmin ve kültürel zenginliğe dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin toplumda yarattığı pozitif etkilerden bahsetti. Vali Koç, “Dengbej, Ozan ve Âşık kültürümüzün ayrılmaz parçalarıdır; bunlar, bize kim olduğumuzu hatırlatan en değerli unsurlardır. Rabbim, birliğimizi ve dirliğimizi her daim korusun” şeklinde konuştu.

3050e654-2e2d-4ecf-8000-38fa2af0e697.jpeg

Vali Koç, kültürel etkinliklerin toplumda birlik ve beraberliği güçlendirdiğini de belirterek, “Bizim için kültürel mirasımız, toplumun her kesimini bir araya getiren güçlü bir bağdır. Dengbej Hüseyin Dağabakan gibi sanatçılar, bu bağı daha da güçlendirerek, toplumun kültürel bilincini artırıyor” ifadelerini kullandı.

e923b63a-4df3-4323-9040-1ed49d521c14.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.