• Haberler
  • Gündem
  • Depremde panik yaraladı: 151 kişi hastaneye kaldırıldı

Depremde panik yaraladı: 151 kişi hastaneye kaldırıldı

İstanbul Valiliği, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin kamuoyunu bilgilendiren yazılı bir açıklama yayımladı. 23 Nisan günü öğle saatlerinde hissedilen sarsıntı sonrasında yapılan değerlendirmede, genel hayatı olumsuz etkileyecek bir altyapı arızası ya da enerji kesintisi yaşanmadığı belirtildi.

Valiliğin açıklamasında, saat 15.30 itibarıyla yapılan ilk saha tespitleri doğrultusunda İstanbul’un doğalgaz, içme suyu ve kanalizasyon altyapısında herhangi bir ciddi hasar meydana gelmediği, enerji arzında da aksama olmadığı vurgulandı.

Deprem nedeniyle kent genelinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, panik haliyle yüksek katlı binalardan atlayan 151 vatandaşın yaralandığı bildirildi. Yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Valiliği, ilgili tüm kamu kurumlarının ve teknik ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü, hasar tespit faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirtti. Vatandaşlara, resmi kaynaklar dışında yapılan spekülatif bilgilere itibar etmemeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme