DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı, iki yıllık önlisans eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine yükseltmek isteyen adayların merak konusu oldu.

ÖSYM tarafından açıklanan sınav tarihi sonrasında adaylar, sınava girecekleri okulları öğrenmek için gözlerini duyurulara çevirdi. Peki, 2024 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024 DGS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sınav giriş yerleri için tarih araştırmaları başladı. Bu yıl 30 Haziran'da yapılacak olan DGS sınavı öncesinde, adaylar hangi okullarda sınava katılacaklarını öğrenmek istiyor. Gözler ÖSYM'nin duyuru ekranına çevrilmiş durumda.

ÖSYM bünyesinde gerçekleştirilen sınavların giriş belgeleri genellikle sınav tarihinden 7 ila 10 gün önce erişime açılıyor. Buna göre, DGS sınav giriş yerlerinin 16-21 Haziran 2024 tarihleri arasında ilan edilmesi bekleniyor.

DGS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

DGS sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden giriş yapılarak erişim sağlanacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilirler.

2024 DGS Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi ile birlikte DGS sınav tarihi de belli oldu. Buna göre, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

Adayların sınav günü yanlarında bulundurmaları gereken belgeler arasında sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi bulunuyor. Sınav giriş belgelerinin belirtilen tarihlerde kontrol edilmesi ve gerekli hazırlıkların yapılması önem arz ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.