• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır anneleri Ramazan'da da evlat nöbetine devam ediyor

Diyarbakır anneleri Ramazan'da da evlat nöbetine devam ediyor

Diyarbakır'da evlatlarına kavuşmak için 3 Eylül 2019'dan bu yana eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileler, Ramazan ayında da nöbetlerini sürdürüyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinden Diyarbakır'a gelen aileler, çocuklarına kavuşma umuduyla bekleyişlerine kararlılıkla devam ediyor.

Kızı Hayal Demir için Ağrı'dan gelerek oturma eylemine katılan Süheyla Demir, 6 yıldır çocuklarını beklediklerini belirterek, "Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. İlk gün ne söylediysek bugün de aynı kararlılıktayız. Ramazan, bayram, kış, kar demeden burada bekliyoruz. Şu anda bir süreç başladı ve biz de bu süreçten gelecek hayırlı haberleri umutla bekliyoruz. İnşallah çifte bayram yaşar, çocuklarımızı alarak evlerimize döneriz" dedi.

Siirt'in Şirvan ilçesinden oğlu Yusuf için Diyarbakır’a gelen Nurettin Ödümlü ise, "6 yıldır buradayız ve evlatlarımızı istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah barış sağlanır ve çocuklarımız yuvalarına döner. Kim bu sürece katkı sunuyorsa Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.

"Bu Çadır Bizim Evimiz Oldu"

Kütahya’dan Diyarbakır’a gelen ve 20 saatlik yolu kat ederek eyleme katılan Hatice Levent, çadırı artık kendi evi gibi gördüğünü söyledi. 6 yıldır bu çadırda olduğunu belirten Levent, "Evladımı almadan buradan ayrılmayacağım. Çözüm sürecini yakından takip ediyoruz, inşallah olumlu bir sonuç alırız. Tek isteğimiz, çocuklarımızın artık serbest bırakılması. Önce Allah’a, sonra Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bahçeli’ye güveniyoruz. İnşallah yakın zamanda müjdeli bir haber alırız" diye konuştu.

Diyarbakır anneleri, Ramazan ayına rağmen direnişlerine ara vermeden devam ederken, tek temennilerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu belirtiyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme