• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Dağa kaçırılan çocuklarını geri almak isteyen Diyarbakır annelerinin, eski HDP il binası önünde başlattıkları oturma eylemi, 2021'inci gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla bekleyişlerini sürdüren anneler, yıllardır verdikleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

Evlat nöbetini sürdüren annelerden Hatice Levent, kızına kavuşma umuduyla eylemine devam ettiğini vurgulayarak, "HDP, PKK evladımı götürdü. Yağmur, çamur demeden 6 yıldır buradayım. Fadime'mi almadan buradan gitmeyeceğim. Kızımın yolunu gözlüyorum. Tüm anne ve babalar olarak bu çadırda evlat mücadelesi veriyoruz" dedi.

Levent, kızına seslenerek "Fadime'm, elinde kalem vardı, o kalemi attırıp sana silah verdiler. O silahı bırak ve güvenlik güçlerine teslim ol" çağrısında bulundu.

"Evlatlarımızı Bekliyoruz"

Oğlu Yusuf'un dönmesini bekleyen babalardan Nurettin Ödümlü ise evlat nöbetini büyük bir umutla sürdürdüğünü belirtti.

"Buradayız ve beklemeye devam ediyoruz. Ben ayrıldığımda eşim geliyor, nöbetimizi hiç bırakmıyoruz" ifadelerini kullanan Ödümlü, oğluna teslim olması için çağrıda bulundu.

Diyarbakır anneleri, çocuklarına kavuşana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguluyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme