• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır'da 10 bin sağlık personeline yangın eğitimi

Diyarbakır'da 10 bin sağlık personeline yangın eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının yangın durumlarında bilinçli ve hızlı hareket edebilmesi için kapsamlı bir eğitim programı başlattı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen eğitim, 25 hastanede toplam 10 bin sağlık personeline verilmek üzere planlandı.

Yangın Anında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen program kapsamında, yangınların çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler ve acil durumlarda nasıl davranılması gerektiğine dair detaylı bilgiler paylaşıldı. Konferans salonunda düzenlenen teorik eğitimde, yangın sırasında yapılması gerekenler ve itfaiyenin görevleri anlatıldı.

Uygulamalı Eğitimle Pratik Bilgi Kazandılar

İtfaiye ekipleri, sağlık personeline yangınla mücadelede kullanılan araç ve gereçleri tanıtarak, katı, sıvı ve gaz sınıfı yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Ayrıca, yangın söndürme tüpünün doğru kullanımı konusunda da pratik eğitim verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, eğitimlerin ilerleyen süreçte diğer hastanelerde de devam edeceğini ve toplamda 10 bin sağlık çalışanına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme