• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır'da 660 yapı yerinde kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor

Diyarbakır'da 660 yapı yerinde kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar 961 başvurudan 660'ının inşasına başlanırken, 173 yapı tamamlandı.

Deprem sonrası yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde TOKİ tarafından inşa edilen konutlar teslim edilmeye devam ediyor. Kent genelinde 5 bin 450 ağır hasarlı yapının büyük bölümü yıkılırken, mahkeme süreçleri devam eden yapılar için yıkım işlemleri sürdürülüyor.

Ayrıca, bir yıl içinde orta hasardan ağır hasarlı duruma gelen 2 bin 600 yapının inşasında yüzde 47 seviyesine ulaşıldı.Diyarbakır'da 660 yapı yerinde kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor

Yerinde Kentsel Dönüşüm Destekleniyor

Deprem sonrası başlatılan yerinde dönüşüm projeleri kapsamında, başvurular Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değerlendirilerek destekleniyor. Proje ve inşaat sorumlusu İrfan Arslan, dönüşüm sürecine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Vatandaşlara 750 bin lira hibe, 750 bin lira da 10 yıl faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Başvuru sahipleri bakanlığa talepte bulunuyor, yüklenici firmalarla anlaşma yaparak projelerini hazırlıyor. Bakanlık onayıyla süreç tamamlanıyor ve inşaata başlanıyor."

Yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle, Diyarbakır’ın afetlere karşı daha güvenli ve dayanıklı bir kent haline gelmesi hedefleniyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme