• Haberler
  • Bölge
  • Diyarbakır'da hayvanların sağlığı kadın veteriner hekimlere emanet

Diyarbakır'da hayvanların sağlığı kadın veteriner hekimlere emanet

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde görev yapan kadın veteriner hekimler, hayvanların sağlığına kavuşması için özveriyle çalışıyor.

Modern donanımı ve uzman ekibiyle 7/24 hizmet veren hastane, Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden getirilen kedi, köpek, sığır, at ve kanatlı hayvanların tedavi ve cerrahi operasyonlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

“Sevgi Olmadan Tedavi Olmaz”

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Müdürü Besne Yenigün Alpsoy, hasta hayvanları sağlığına kavuşturmak için büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, kadın veteriner hekimlerin sektördeki artan oranının önemli bir avantaj sağladığını vurguladı.

Kadın veteriner hekimlerin hayvanlarla daha güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Alpsoy, "Veteriner Fakültesi’nde son sınıf öğrencilerinin yarısından fazlası kadın. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çünkü iletişim ve şefkat konusunda kadınların daha duyarlı olduğunu düşünüyorum. Buraya gelen hastalarımızı önce seviyoruz. Sevmeden iyileştirmek mümkün değil. Kadınların sevgisi büyük ve biz bu sevgiyi işimize yansıtıyoruz." dedi.

Mesleğin bazı zorlukları olduğunu da dile getiren Alpsoy, özellikle köylerde veterinerlik yapamayacağı yönündeki önyargıları kırdığını belirterek, "Doğumlara ve muayenelere katıldım, her işi başardım. Önemli olan sevdiğiniz işi yapmaktır. Hayvanları seven herkesin bu mesleği seçmesini isterim." diye konuştu.Diyarbakır'da hayvanların sağlığı kadın veteriner hekimlere emanet

“Kadınlar Oldukça Güçlü”

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Çatalkaya, hastanede pek çok farklı türden hayvanın ameliyat edildiğini belirterek, kadın veteriner hekimlerin sahada giderek daha fazla yer aldığını ifade etti.

"Kemik kırıklarından spinal sinir cerrahisine kadar birçok operasyonda yer alıyoruz. Kadınlar veteriner hekimliği için güçlü ve yetenekli. Daha önce Türkiye Jokey Kulübü'nde çalıştım. At hekimliğinden kedi-köpek tedavisine kadar geniş bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Kadınlar her alanda olduğu gibi bu meslekte de başarılı olabilir. Veterinerlikte merhamet ve şefkat çok önemli, bu yüzden kadınların dokunuşu tedavilerde olumlu sonuçlar yaratıyor." ifadelerini kullandı.

"İyi ki Bu Mesleği Seçtim"

Kadın veteriner hekimlerin sayısının hızla arttığını belirten Veteriner Hekim Besra Çakmak, kadınların hayvanlara daha duyarlı yaklaştığını vurgulayarak, "Üniversitelerde veterinerlik bölümünü seçen kadın öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Kadınlar bu mesleği daha iyi ve özenli bir şekilde icra ediyor. Hayvana olan ilgimiz ve sevgimiz daha fazla, bu da işimizi daha verimli yapmamızı sağlıyor. Bir hayvanın hayatını kurtardığınızda yaşadığınız mutluluğu kelimelerle anlatmak imkânsız. İyi ki bu mesleği seçtim." dedi.

Diyarbakır’daki kadın veteriner hekimler, sahada ve klinik ortamında hayvanların sağlığı için özverili çalışmalarıyla büyük bir fark yaratmaya devam ediyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme