Diyarbakır'da tarihi mekanlardaki başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, özellikle tarihi mekanların çevresinde sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler, vatandaşları ve esnafı tedirgin ediyor.
Son dönemde sokak köpeklerinin kontrolsüz şekilde çoğalması, özellikle gece saatlerinde ailelerin ve turistlerin güvenliği konusunda endişe yaratıyor. İlçe sakinleri ve esnaf, yetkililerden çözüm beklediklerini dile getiriyor.
"Geç Saatlerde Dışarı Çıkmak Tehlikeli Hale Geldi"
Sur’da esnaflık yapan Mustafa Yıldırım, başıboş köpeklerin zaman zaman insanları rahatsız ettiğini belirterek, "Özellikle geç saatlerde ailece dışarı çıkmak tehlikeli hale geldi. Burada hem esnaf hem de vatandaşlar olarak mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını rica ediyoruz" dedi.
Askeri Kırtay ise, bölgedeki esnafın da durumdan rahatsız olduğunu belirterek, "Biz hayvansever insanlarız ancak başıboş köpeklerin kontrol altına alınması gerekiyor. Yetkililerden bu hayvanları barınaklara yerleştirmelerini ve güvenli bir ortam sağlamalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, hem insan hem de hayvan güvenliğinin sağlanabilmesi için yetkililerin sokak hayvanları konusunda daha etkin adımlar atmasını bekliyor.
Bakmadan Geçme





