Doğubayazıt'ta hacı adaylarına aşı uygulaması yapıldı
Doğubayazıt ve Diyadin ilçelerinden hacca gitmeye hazırlanan 60 kişiye menenjit aşısı uygulandı.
Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan Doğubayazıt ve Diyadinli hacı adayları için sağlık hizmeti verildi. Doğubayazıt İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen program çerçevesinde 60 hacı adayına menenjit aşısı yapıldı.
Aşı uygulaması, Ahmed-i Hani Camii’nde gerçekleştirildi. Uygulamalar, Doğubayazıt Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık personelleri tarafından yürütüldü. Doğubayazıt İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, yapılan aşı çalışmasının hem dini hem de toplumsal sorumluluğun bir parçası olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Hac ibadeti, hem fiziki hem de manevi hazırlık gerektiren kutsal bir yolculuktur. Bu çerçevede bizler de hacı adaylarımızın yalnızca manevi değil, sağlık yönünden de eksiksiz şekilde hazırlanmasını önemsiyoruz. Bugün burada 60 hacı adayımıza menenjit aşısı yapıldı. Bu tür sağlık önlemleri, hac yolculuğuna çıkan vatandaşlarımızın hem kendilerini hem de çevrelerini koruması açısından büyük önem taşıyor.”
“Doğubayazıt İlçe Müftülüğü olarak, hac süreci boyunca vatandaşlarımızın her adımda yanında olmaya devam edeceğiz. Adaylarımıza sağlık, huzur ve kolaylıklar diliyorum. Süreci destekleyen sağlık çalışanlarımıza ve tüm görevlilerimize de teşekkür ediyorum.”
Aşı uygulamasına katılan hacı adaylarının, düzen ve koordinasyon içinde gerçekleştirilen işlemlerden memnuniyet duyduğu gözlendi.
Bakmadan Geçme




