Doğubayazıt yerli ve yabancı turistlerle doldu

Doğubayazıt yerli ve yabancı turistlerle doldu
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde 9 günlük Kurban Bayramı nedeni ile yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde Kurban Bayramı nedeni ile kurbanlıklarını kesen ve bayramı kutlayan vatandaşlar bayramın üçüncü günü Doğubayazıt'ın tarihi yapılarının bulunduğu mesire alanları ve piknik alanlarına koştular.

Doğubayazıt’ta Kurban Bayramı büyük bir coşku ile kutlanmaya devam ediyor. Bayramın ilk günü kurbanlarını kesen, ikinci günü ise bayramlaşmaları gerçekleştiren Doğubayazıtlılar bayramın üçüncü günü mesire alanları ve parklara akın ettiler. Aileleri ile birlikte mangallarını ateşleyen vatandaşların ilk tercihi ise yine İshak Paşa Sarayı çevresi ve Ahmed-i Hani türbesinin çevresi oldu.

yer.jpeg

Büyük bir kalabalığın olduğu alanlara yerli ve yabancı turistlerde eklenince vatandaşlar arabalarını park edecek alan bulmakta zorlandılar.

Her yıl Kurban Bayramında Ağrı’dan Doğubayazıt’a geldiğini belirten Ali Taştan adlı vatandaş, hem ziyaret hem gezi anlamında çok iyi olduğunu söyledi. Doğubayazıt’ta tarihi ve turistik alanları gezdikten sonra mangal yakarak güzel bir gün geçirdiklerini belirten Taştan “Her yıl buraya gelmeye çalışıyoruz. Doğubayazıt’ta pasajlardan alış veriş yapıyor. İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani türbesini ziyaret ediyoruz. Bu anlamda dolu dolu bir gün geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

yer1.jpeg

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.