Doğubayazıt'a Turist Akını

Doğubayazıt'a Turist Akını
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi, Kurban Bayramı'nın bereketiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi, Kurban Bayramı'nın bereketiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Doğubayazıt'ın en önemli tarihi yapılarından biri olan İshak Paşa Sarayı, bayram tatilinde turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 18. yüzyılda inşa edilen ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan saray, ziyaretçilere tarihi bir yolculuk sunuyor. Turistler, sarayın muhteşem manzarasında fotoğraf çekerek, sarayın tarihine ve mimari özelliklerine dair rehberlerden bilgi aldılar.

sar.jpeg

Turistlerin bir diğer uğrak noktası ise Ahmed-i Hani Türbesi oldu. Kürt edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Ahmed-i Hani'nin türbesi, manevi atmosferiyle ziyaretçileri kendine çekiyor. Bayramın manevi ruhunu yaşamak isteyen turistler, türbede dua ederek Ahmed-i Hani'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

bay4.jpeg

İstanbul'dan Doğubayazıt'a gelen Mehmet Ali Karatekin, "Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip, Doğubayazıt'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek istedik. İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi gerçekten büyüleyici. Burada olmak çok özel bir deneyim" dedi.

bay1.jpeg

Doğubayazıt'taki turist yoğunluğu, esnaf ve turizm sektörü için de büyük bir memnuniyet kaynağı oldu. Bölgedeki otellerin, restoranların ve hediyelik eşya dükkanlarının artan turist sayısı sayesinde hareketli günler yaşadığını ifade eden Mehmet Gültekin isimli esnaf, "Kurban Bayramı'nda artan turist sayısı işlerimizi çok olumlu etkiledi. Bölgenin tanıtımı ve ekonomisi için bu tür ziyaretler çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

bay.jpeg

bay2.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.