Doğubayazıt’ta Tarih ve Manzaranın Keyfi

Doğubayazıt’ta Tarih ve Manzaranın Keyfi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan İshak Paşa Sarayı, tarihi dokusuyla ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan İshak Paşa Sarayı, tarihi dokusuyla ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Osmanlı mimarisinin önemli örneklerinden biri olan saray, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Saray, yalnızca tarihi ve mimari özellikleriyle değil, aynı zamanda sunduğu eşsiz manzarasıyla da dikkat çekiyor. Sarayın hemen yakınında, kuşbakışı manzarasıyla hem sarayı hem de Doğubayazıt ilçesini gören bir noktada kurulan kafe, ziyaretçilerin dinlenebileceği ve manzaranın tadını çıkarabileceği özel bir mekan olarak öne çıkıyor. Bu kafe, tarihi geziye kısa bir ara verip, çay veya kahve eşliğinde nefes kesici manzarayı seyretmek isteyenler için mükemmel bir durak.

say.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Veysel Semetay isimli ziyaretçi, “İshak Paşa Sarayı sadece tarihi ve mimari yapısıyla değil, çevresindeki doğal güzelliklerle de ön plana çıkıyor. Sarayın bulunduğu konum, ziyaretçilere Ağrı Dağı'nın heybetli silüeti ve Doğubayazıt'ın geniş manzarası eşliğinde unutulmaz anlar yaşatıyor. Kafede oturup, sarayın tarihi atmosferini solarken bir yandan da bu benzersiz manzaranın keyfini çıkarmak, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor” dedi.

say1.jpeg

Gelen müşterilerinin uzun süre dinlenerek sarayı ve çevresini izlediğini belirten Paraşüt Camping Kafe Sahibi Ahmet Ertuğrul “Yerli ve yabancı çok sayıda müşteri geliyor. Gelenler uzun süre kalmıyorlar. Sarayın doyumsuz manzarası ve tarihi yapıları sıkılmadan seyrediyorlar. Tabi ki bu hoşumuza gidiyor. Böyle güzel eserlere sahip çıkılması ve turistlerin gelmesi hem ilçe ekonomisine katkı veriyor, hem de doğuda turizmin canlanmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum