Dumandan etkilenen hayvanlar hemen kesildi

Dumandan etkilenen hayvanlar hemen kesildi
Ağrı merkeze bağlı Yukarı Pamuktaş köyünde çıkan ev ve ahır yangını, köy halkında büyük bir korkuya neden oldu.

Ağrı merkeze bağlı Yukarı Pamuktaş köyünde çıkan ev ve ahır yangını, köy halkında büyük bir korkuya neden oldu. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın söndürülürken, dumandan etkilenen hayvanlar ise kurtarılamayınca zorunlu olarak kesildi.

Yukarı Pamuktaş köyünde çıkan yangın, hem ev hem de ahırları etkisi altına aldı. Ahırda bulunan hayvanların dumandan etkilenmesiyle olayın boyutu daha da büyüdü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olsa da, köy halkı yangının kısa sürede kontrol altına alınamaması nedeniyle büyük endişe yaşadı.

Yangına Ağrı Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Ekipler, alevlerin çevredeki evlere sıçramasını önleyerek yangını kontrol altına aldı. Ancak yangının büyük kısmı ahırda etkili olduğu için hayvanlar dumandan olumsuz etkilendi. İtfaiye ekipleri, yoğun çalışmalarla yangını söndürmeyi başardı.

ah.jpeg

Yangın sonrası ahırda dumandan etkilenen hayvanların durumu içler acısıydı. Telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlar, sahipleri tarafından kesildi. Bu durum köyde hem maddi hem de manevi kayıplara yol açtı. Hayvanların kurtarılamaması, köy halkında büyük üzüntü oluşturdu.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan köy sakinleri, “Yangının ardından köyde derin bir endişe hâkim oldu. Köy sakinimiz, yangının daha fazla zarara neden olmadan söndürülmesine rağmen, ev ve ahırlarının yanması nedeniyle mağdur oldu. Yukarı Pamuktaş köyümüzde yaşanan bu üzücü yangın, biz de derin izler bıraktı. İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi yangını kontrol altına almış olsa da, maddi kayıplar köyde uzun süre unutulmayacak” dediler.

ah3.jpeg

ah1.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.