Eleşkirt’in yeni Kaymakamı Ömer Saygılı kimdir?

Eleşkirt’in yeni Kaymakamı Ömer Saygılı kimdir?
Son çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi Kaymakamlığına Ömer Saygılı atandı.

Son çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi Kaymakamlığına Ömer Saygılı atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren kararname ile Eleşkirt’in yeni kaymakamı Ömer Saygılı oldu.

Ömer Saygılı Kimdir?

1988 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırıkkale'de tamamlayan Ömer Saygılı, 2012 yılında "Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.
2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Kaymakam Adaylığı Sınavı" nı kazanarak "106. dönem Mülki İdare Amirliği Kırıkkale Kaymakam Adayı" sıfatıyla mülki idare amirliğine intisap etti. İçişleri Bakanlığının tensipleriyle Kırıkkale Valiliği'nde il merkez stajını tamamlamasının ardından Konya-Karapınar ilçesinde refiklik stajını, Manisa İlinde ise Mülkiye Başmüfettişi nezaretinde teftiş stajını tamamladıktan sonra İngiltere'nin Cambridge şehrinde Yurtdışı stajını yerine getirdi. Staj sonrasında 2020 – 2022 tarihleri arasında Samsun-Kavak Kaymakamı olarak görev yaptı.

Son olarak Adıyaman Gerger Kaymakamı olarak görev yapan Ömer Saygılı 1 Temmuz Kaymakamlar Kararnamesi ile Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi Kaymakamı olarak atandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.