Eleşkirt'te yeni caddelerin isimleri belli oldu

Eleşkirt'te yeni caddelerin isimleri belli oldu
Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, yeni açılan sokak ve caddelerin isimlerini açıkladı.

Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, yeni açılan sokak ve caddelerin isimlerini açıkladı. Lozan Mahallesi'nde yer alan sokağa Güven ailesinin soyadı verilirken, aynı mahalledeki yeni caddeye ise Türkiye'nin sevilen ses sanatçılarından ve Eleşkirt'in yetiştirdiği önemli isimlerden rahmetli Burhan Çaçan'ın adı verildi.

Karakösehaber internet sitemize açıklama yapan Başkan Ramazan Yakut, Eleşkirt'in tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Yakut, "Güven Ailesi, Eleşkirt'te önemli bir yere sahip. Burhan Çaçan ise yalnızca ilçemizin değil, Türkiye'nin önemli bir değeri. Bu iki ismi yaşatmak, Eleşkirt'in adına gurur verici" dedi.

ar1.jpeg

Yeni sokak ve caddelere verilen bu isimler, Eleşkirt'in zengin kültürel dokusunu ve tarihi bağlarını yansıttığını söyleyen Başkan Yakut, gelecekte de benzer adımlar atarak, Eleşkirt'in değerlerine sahip olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İsimlendirme kararı, ilçe halkı arasında da büyük yankı uyandırdı. Özellikle Burhan Çaçan'ın adıyla yeni caddenin açılması, sanatçının hayranlarını duygulandırdı.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.