Emekli maaşlarına ek zam mı geliyor? Seçim öncesi beklentiler artıyor

Emekli maaşlarına ek zam mı geliyor?  Seçim öncesi beklentiler artıyor
Emekli maaşlarına seçim öncesi ek zam gelecek iddiaları ortaya atılırken emekliler iddiaların gerçek yüzünü merak ediyor.

Meclis'ten geçen ek zam kararıyla birlikte SSK ve Bağkur emeklileri de memur emeklileriyle eşitlendi. Yüzde 49.25 olan zam oranları ile en düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak, ek zamlı maaşlar henüz hesaplara yatmadan, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde yeni bir iddia gündeme geldi.

Bomba İddia: 4 Bin TL Seyyanen Zam Geliyor

Seçim öncesi gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde emeklilere ek bir zam daha yapılacak. Konuşulanlara göre, özellikle düşük maaş alan emeklileri desteklemek amacıyla en düşük emekli maaşı 14-17 bin lira arasına çıkarılacak.

10 Bin TL Alan Emeklilerin Duygusal Rahatsızlığı

Ekonomist Şeref Oğuz'un değerlendirmesine göre, 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi rahatsızlık duyuyor. Oğuz, "Bu miktarlarla geçinmek mümkün değil. En düşük maaş alanların sorununu yüzde zamlarla çözemeyiz. Seçim öncesi bir düzeltme bekliyorum." dedi.

Seçim Öncesi Beklentiler Artıyor

Oğuz, Mart ayında seçim öncesi bir düzeltme beklediğini ifade ederek, "Bu 6 milyon emekli oy veriyor! Emeklilerin maaşlarının, Türk-İş'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Ancak tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.