Emeklilerin gözü kabinede: Kök aylığa zam gelecek mi?

Emeklilerin gözü kabinede: Kök aylığa zam gelecek mi?
Emekliler için kritik bir dönemeç yaklaşıyor. Kök aylığa zam yapılması planlanıyor mu? En düşük emekli maaşına yapılacak ek zam için görüşmeler devam ediyor. Çalışmalar, seyyanen zam da dâhil olmak üzere, bu hafta toplanması beklenen Kabine’ye sunulacak.

Milyonlarca emeklinin gözü, 16 Temmuz Salı günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısına çevrildi. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kabine toplantısında, milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam ana gündem maddesi olacak.

Zam Beklentileri

En merak edilen konu, en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma. Zam miktarı, kök aylık ve hazine desteğiyle ilgili son karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra belirlenecek. Zammın kapsam ve oranının netleşmesiyle, yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin, zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Enflasyon Verileri

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveyi görmesinin ardından, haziran ayında ibre kısmen aşağı döndü. Yıllık enflasyon, yüzde 71,60 olarak açıklandı. Bu enflasyon verileri de zam miktarının belirlenmesinde etkili olacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.