• Haberler
  • Erzurum
  • Erzurum'da kendilerini polis olarak tanıtan 3 dolandırıcı tutuklandı

Erzurum'da kendilerini polis olarak tanıtan 3 dolandırıcı tutuklandı

Erzurum'da kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde 3 kişiyi dolandıran şüphelilerin peşine düştü.

Aziziye ilçesinde yaşayan B.P., dolandırıcıların yönlendirmesiyle evindeki tüm altınları bozdurup kendisine verilen IBAN numarasına 902 bin lira yatırdı. Ancak polis ekipleri, banka ile iletişime geçerek 900 bin liralık paraya bloke koydurdu.

Dolandırıcılığın izini süren polis, IBAN hesap hareketlerinden yola çıkarak, paranın İstanbul'un Avcılar ilçesinde çekilmeye çalışıldığını tespit etti. Erzurum polisi, Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek İ.K, S.K. ve C.T. isimli şüphelileri bankada suçüstü yakalattı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer Dolandırıcılık Girişimi de Engellendi

Palandöken ilçesinde B.P. ve eşi İ.P. de aynı yöntemle dolandırılmak istendi. Evlerindeki altınları bozdurarak verilen IBAN’a 200 bin lira yatıran çiftin parası, polis ekiplerinin müdahalesiyle bloke edildi.

Polis, olayla bağlantılı diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. İki dolandırıcılık girişiminde toplam 1 milyon 100 bin liranın dolandırıcıların eline geçmesi engellenmiş oldu.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme