Erzurum'da otizmli çocuklar formalarını giydi, farkındalık için koştu
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde düzenlenen Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde, özel gereksinimli çocuklar Türk bayraklı formalarla koşarak otizme dikkat çekti.
Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Gereksinimli Sporcular Spor Kulübü’nün öncülüğünde, Erzurum Otizm Spor Kulübü ve Erzurum Özel Sporcular İl Temsilciliği iş birliğiyle "Otizm Farkındalık Günü" kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Kentin yoğun alışveriş merkezlerinden birinde açılan farkındalık standı, özel gereksinimli bireyler ve ailelerini bir araya getirdi.
Etkinliğe katılan çok sayıda otizmli çocuk, aileleriyle birlikte hem otizme dikkat çekmek hem de kısa süre önce kurulan spor kulübünü topluma tanıtmak amacıyla bir araya geldi. Çocuklar, üzerlerinde Türk bayraklı kulüp formalarıyla alışveriş merkezi içinde neşeyle koşarak farkındalık oluşturdu. Etkinlik boyunca katılımcıların mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı.
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel gereksinimli bireyler için kurulan spor kulübünün temel amacının çocukların hem fiziksel gelişimlerine hem de sosyal becerilerine katkı sağlamak olduğunu vurguladı. Yazıcı, “Bu çocuklarımız için hareket kabiliyetini artırmak kadar sosyal etkileşim de çok önemli. Spor, bu iki alanı birleştiren en güçlü araçlardan biri. İlerleyen süreçte etkinlikleri çeşitlendirerek daha fazla çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Yazıcı, aynı zamanda spor yoluyla çocukların iletişim problemlerini daha kolay aşabileceğini belirterek, “Amacımız sadece farkındalık değil, sürdürülebilir gelişim. Pedagojik ve fizyolojik açıdan çocuklara uygun programlarla destek sağlayarak onları aktif yaşama kazandıracağız” diye konuştu.
Etkinlikte yer alan Atatürk Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Yasin Sepil ise, çocukların enerjisine ve coşkusuna ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Sepil, “Sevgi varsa engel yoktur. Biz bu yola çıkarken, ‘Ben otizmli olsaydım nasıl davranılmasını isterdim?’ sorusunu kendimize sorduk. İşte bu duyarlılıkla hareket etmek, hem bireyler hem de toplum için büyük bir adımdır. Bu tür organizasyonların devamı oldukça, toplumsal farkındalık da o oranda artacaktır” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme





