Fahrettin Altun'dan Suriye Vurgusu

Fahrettin Altun'dan Suriye Vurgusu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fişekhane’de düzenlenen 15. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri gala programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fişekhane’de düzenlenen 15. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri gala programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarih boyunca olduğu gibi bundan sonra da Suriye’nin yanında olacağını belirten Altun, “Türkiye, Suriye’nin birliğini, üniter yapısını ve toprak bütünlüğünü korumayı öncelik olarak belirleyecek” dedi.

Altun, “Uzak Olsa da Aslında Çok Yakın” sloganıyla düzenlenen ödül programında, belgeselciliğin insanlık adına oynadığı kritik role vurgu yaptı. “Belgeseller sadece beyaz perdeye yansıyan yapımlar değil, aynı zamanda kamu diplomasisinin güçlü bir aracı” diyen Altun, belgesellerin, Gazze’den Sednaya Cezaevi’ne kadar dünyanın dört bir yanındaki insanlık suçlarının ve zulümlerin belgelenmesindeki önemine dikkat çekti.

Altun, “Eğer kameralar kayıtta olmasaydı, Gazze’deki vahşeti, Sednaya Cezaevi’ndeki işkenceleri veya vatansız kalan insanların yaşadığı trajediyi bu şekilde hissedemezdik. Belgeseller, toplumların vicdanını harekete geçiren güçlü araçlardır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin mazlum coğrafyalar için sergilediği kararlı duruşa da değinen Altun, “Mazlumlara sahip çıkan tek ülke Türkiye oldu. Cumhurbaşkanımızın 13 yıl önce söylediği gibi, ‘Zafer sabredenlerindir.’ Türkiye, Suriye’de barış, istikrar ve toplumsal yapının korunması için mücadele etmeye devam edecek” dedi.

Fahrettin Altun, medya kuruluşlarının sığınmacılar konusunda sergilediği yaklaşımı da ele aldı. “Medyanın büyük bölümü kapsayıcı bir dil kullanarak önemli bir sınav verdi. Ancak bir kesimin kışkırtıcı dili, provokasyon girişimlerine zemin hazırladı. Neyse ki bu çabalar, milletimizin feraseti ve hükümetimizin kararlı duruşuyla etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Belgeselciliğin etik değerler üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Altun, “Gerçeklik, ancak doğru bir etik anlayışıyla ortaya konabilir. Jean-Luc Godard’ın dediği gibi, ‘Gerçek yönetmen kurguyu kamerada yapar.’ Hakikatin savunucusu olan belgeselciler, adaletin tesis edilmesine katkı sağlıyor” dedi.

TRT’nin uluslararası yayıncılık misyonuna da değinen Altun, kurumun yapımlarının Türkiye’nin kültürel ve tarihi zenginliklerini dünyaya tanıtmanın yanı sıra, kamu diplomasisinde güçlü bir araç olarak öne çıktığını ifade etti. Altun, “Hakikat ötesi bu çağda, belgesellerin yalın bir dille gerçekleri ortaya koyması hayati öneme sahiptir” diye konuştu.

Programda ayrıca TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da bir konuşma yaptı. Gala, siyaset, sinema ve sanat dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.