Faiz tutarları güncellendi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar?

Faiz tutarları güncellendi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar?
Faiz tutarları yeniden güncellendi. Peki, mevcut faiz oranları ne durumda ve 1 milyon TL'nin ay getirisi ne kadar? İşte detaylar...

2024 yılının Nisan ayında zirveye çıkan mevduat faizleri, sonrasındaki süreçte düşüş yaşanmıştı. Ancak son dönemde Merkez Bankası'nın attığı adımlarla faiz oranlarının yeniden yükselebileceği konuşuluyor. Mevduat sahipleri bu yerde yakından takip ediyor.

Mevcut faiz oranları ne kadar?

Şu an bankalarda aylık mevduat faiz oranları yüzde 52-53 bantta seyrediyor. Üç aylık vadelerde bu oranlar yüzde 48'e kadar gerileyebiliyor. Faiz tutarlarının artıp artmayacağı ise bankaların Eylül ayındaki kampanyalarına bağlı olarak şekillenecek.

1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar?

1 milyon TL'lik mevduatın aylık net getirisi, yüzde 52-53 faiz oranlarına göre 42.054 TL ile 42.863 TL arasında değişiyor. Bu oranlar bankaların sunduğu faiz oranlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Faizler düşecek mi?

Ekim ayından itibaren faiz indiriminin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Yıl sonu doğru Merkez Bankası'nın politika faizinde yapılacak olası bir indirim, mevduat faizlerine de yansıyabilir. Bu nedenle, kısa vadeli yatırımlara yönelmek ve faiz oranlarını yakından takip etmek için en iyi strateji olarak görülüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.