“Filistin’in Geleceği” Adlı Konferans Dünya Genelinde Büyük Yankı Uyandıracak

“Filistin’in Geleceği” Adlı Konferans Dünya Genelinde Büyük Yankı Uyandıracak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, 15 Ekim'de düzenlenecek "Filistin'in Geleceği" konulu uluslararası konferansın, dünya genelinde İngilizce ve Arapça olarak internet üzerinden canlı yayınlanacağını açıkladı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenecek "Filistin'in Geleceği" başlıklı konferans, üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak olan bu etkinliğe Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, yabancı diplomatlar, büyükelçiler ve üst düzey yetkililer katılım gösterecek.

Konferansta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'in geleceğine dair önemli bir konuşma yapacak. İlk oturumda Filistin'in diplomatik geleceği masaya yatırılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi’nin katılacağı bu oturuma, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay başkanlık edecek.

İkinci oturumda, siyasetin ve parlamentoların Filistin üzerindeki rolü tartışılacak. Moderatörlüğünü eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun üstleneceği bu oturumun konuşmacısı ise AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala olacak. Üçüncü ve son oturumda ise uluslararası hukukun Filistin’e olan etkileri değerlendirilecek.

Dünyaya canlı yayın

Konferans, https://filistiningelecegi.akparti.org.tr/ ve https://futureofpalestine.akparti.org.tr/ adreslerinden ingiliCe ve Arapça olarak canlı yayınlanacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.