• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de binaların enkazından 20 cansız beden daha çıkarıldı

Gazze'de binaların enkazından 20 cansız beden daha çıkarıldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

 Son 24 saatte yaralı 2 kişinin yaşamını yitirmesi ve yıkılan binaların enkazından 20 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla, toplam can kaybı 47 bin 540’a yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda ayrıca 6 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Bakanlık, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralananların sayısının 111 bin 618 olduğunu duyurdu.

Bölgedeki sağlık ekipleri, bombardıman altında kalan binaların enkazından hâlâ çok sayıda kişinin çıkarılmayı beklediğini belirtiyor. Hastanelerin yetersiz koşullarda hizmet vermeye çalıştığı Gazze’de, insani krizin derinleştiği ve temel sağlık hizmetlerine erişimin giderek zorlaştığı vurgulanıyor.

Uluslararası toplumun ateşkes çağrıları sürerken, bölgedeki sivillerin maruz kaldığı ağır bombardıman ve insani kriz giderek daha büyük boyutlara ulaşıyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme