Gazze'de hava saldırıları yoğunlaştı, kuzeyde kara operasyonu sürüyor
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine birçok noktayı gece boyunca hedef aldı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını gece saatlerinden sabahın erken vakitlerine kadar sürdürdü. Şiddetli patlamaların yankılandığı Gazze’nin kuzey, merkez ve güney kesimleri hedef alınırken, özellikle Han Yunus ve Refah kentlerinde kayıplar yaşandı. Filistinli sağlık yetkilileri, yalnızca bu iki kentte en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Saldırılar sırasında Hamas Siyasi Büro yetkilisi Salah al-Bardawil ve eşi de yaşamını yitirdi. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Bardawil’in ölümü “şehadet” olarak nitelendirilerek, “Onun kanı, eşiyle birlikte şehitlerin kanı, kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini beslemeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, İsrail’in bu saldırılarla direnişi kıramayacağı vurgulandı.
İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde kara operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi. İsrail askeri sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Refah’ın batısındaki Tel Al-Sultan mahallesinde yaşayanlara tahliye uyarısında bulundu. Aynı açıklamada, Kuzey Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde Hamas’a ait altyapılara yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.
Adraee, operasyonların Filistinli sivillerin güvenliği gözetilerek yürütüldüğünü ve sivillerin tahliyesine izin verildiğini savundu. İsrail ordusunun açıklamasına göre, operasyonlar kapsamında Hamas’a ait çok sayıda hedef hava saldırılarıyla imha edildi.
Bakmadan Geçme





