Gıda etiketleri değişiyor! O kelimeler yasaklandı

Gıda etiketleri değişiyor! O kelimeler yasaklandı
Tüketicilerin korunması amacıyla, gıda etiketlerinde önemli düzenlemeler yapıldı.

Yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve tüketicilere daha net bilgi sağlamayı hedefliyor. İşte bu düzenlemelerden bazıları:

Artık tüketiciyi yanıltabilecek ifadeler yasaklandı. Özellikle birbiriyle karıştırılabilecek, benzer gıdalarda "… tadında", "… lezzeti", "… keyfi" gibi ifadelere izin verilmeyecek. Örneğin, bitkisel margarinde "tereyağı keyfi" veya "tereyağı lezzeti" gibi ifadeler kullanılamayacak.

Gıda etiketlerinde görsellerin yanıltıcı olmaması için yeni düzenlemeler getirildi. Özellikle aroma vericilerle üretilen gıdalarda gerçek gıda görselleri kullanılamayacak.

Gıdanın adı, tüketici tarafından hızlıca fark edilebilecek şekilde ve aynı puntolarla yazılacak. Bu, tüketicilere ürünü daha kolay tanıma ve bilgi edinme fırsatı sunacak.

Bu değişikliklere uyum sağlamak için gıda işletmelerine 31 Aralık 2026'ya kadar süre verildi. Bu tarihten sonra uygun olmayan gıdalar piyasada bulunamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeler, tüketicilerin daha bilinçli ve güvenli gıda seçimleri yapmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.