Hafız olabilmek için çalışmalara başladılar

Hafız olabilmek için çalışmalara başladılar
Doğubayazıt İlçe Müftülüğü’ne bağlı 15 Temmuz Şehitleri Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu ve Gündüzlü Hafızlık Erkek Kur'an Kursu, yaz aylarında da eğitimlerine devam etmek üzere 1 Temmuz'da kapılarını öğrencilere açtı.

Doğubayazıt İlçe Müftülüğü’ne bağlı 15 Temmuz Şehitleri Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu ve Gündüzlü Hafızlık Erkek Kur'an Kursu, yaz aylarında da eğitimlerine devam etmek üzere 1 Temmuz'da kapılarını öğrencilere açtı. Toplamda 75 öğrenci kapasitesiyle hizmet veren bu kurslar, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek ve dini eğitim almak isteyen öğrencilere yaz döneminde de eğitim imkânı sunuyor.

Kız ve erkek öğrencilere yönelik ayrı ayrı düzenlenen kurslarda, uzman hocalar tarafından verilen derslerle öğrencilerin dini bilgilerinin yanı sıra ahlaki ve manevi gelişimleri de destekleniyor. İlçe Müftülüğü yetkilileri, bu kursların öğrencilerin yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmeleri ve dini eğitim almaları açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

haf1.jpeg

Doğubayazıt İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, kursların açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Şehitleri Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu ve Gündüzlü Hafızlık Erkek Kur'an Kursu olarak amacımız, gençlerimizin Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeleri ve dini eğitimlerini en iyi şekilde almalarıdır. Yaz aylarında da hizmet vermeye devam ederek öğrencilerimize destek olmayı hedefliyoruz." dedi.

haf2.jpeg

Aileler de çocuklarının bu kurslara katılarak dini eğitim almalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

haf3.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum