Hamur'da Badminton Heyecanı

Hamur'da Badminton Heyecanı
Ağrı’nın Hamur ilçesinde, öğrenciler sporla buluşmaya devam ediyor. İlçede ilk defa başlatılan badminton eğitimleri, gençler arasında büyük heyecan oluşturdu.

Ağrı’nın Hamur ilçesinde, öğrenciler sporla buluşmaya devam ediyor. İlçede ilk defa başlatılan badminton eğitimleri, gençler arasında büyük heyecan oluşturdu.

Hamur ilçesinde öğrenciler, hayatlarında ilk defa badminton raketiyle tanıştı. İlçede spor kültürünü yaygınlaştırmak ve çocukların spora olan ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen badminton eğitimleri, öğrenciler için hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerle sporun çocukların hayatında daha fazla yer edinmesi hedefleniyor.

İlk defa badminton oynamanın heyecanını yaşayan öğrenciler, yeni spor dalını öğrenirken keyifli zaman geçiriyor. Raketlerini ellerine alarak badminton sahasına çıkan çocuklar, kısa sürede temel vuruş tekniklerini öğrenmeye başladılar. Eğitmenler tarafından verilen derslerde, öğrencilere koordinasyon, denge ve refleks geliştirmeye yönelik özel antrenmanlar yaptırılıyor.

bad.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan eğitmenler, bu sporun çocukların fiziksel gelişimine katkı sağladığını ve öğrencilerin kısa sürede sporda kayda değer bir ilerleme gösterdiğini söylediler. Eğitmenler, “Hamur’da badminton eğitimlerine gösterilen yoğun ilgi, bu spor dalının ilçe genelinde yaygınlaştırılmasını amaçlayan projelere de kapı araladı. Öğrenciler badmintonu sevdiler ve bu sporu ileri seviyelere taşıyabilecek potansiyele de sahiptirler. İlçedeki spor salonlarında ve okullarda badminton eğitimlerinin devam ettirilmesini planlıyoruz” dediler.

Badminton eğitimlerine katılan öğrencilerin velileri de, bu projeden oldukça memnun olduklarını belirterek, “Çocuklarının yeni bir spor dalıyla tanışmaları, onların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandılar.

Çocuklar ise badmintonu oynamanın eğlenceli olduğunu ve bu sporu daha fazla öğrenmek istediklerini dile getirdiler.

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.