Hamza Dursun Ağrı'ya dönerek yeni hedeflere kilitlendi
Güney Kore'nin ev sahipliğini yaptığı PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaklı koşu branşında ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Hamza Dursun, olimpiyatların sona ermesi ile birlikte Ağrı'ya dönerek önümüzdeki günlerde yapılacak yarışmalar iç
Ağrı merkeze 2 kilometre uzaklıkta bulunan Çamurlu Köyü’nde çiftçi bir ailenin 6 çocuğundan biri olan Hamza Dursun, ortaokul yılarında öğretmenlerinin yönlendirmesi ile kayaklı koşu sporuna başladı. Oldukça zor olan ve dayanıklılık gerektiren bir spor dalı olan kayaklı koşuda kendisini geliştirmek için tarlada çalışan Dursun, antrenmanlarını da aksatmayarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak şampiyonluklar ve önemli dereceler elde etti. 2015 yılında halk arasında Öpücük Hastalığı olarak bilinen ‘mononükleoz enfeksiyonu’na yakalanarak bağışıklık sistemi çöken Hamza, bir yıl boyunca bu hastalıkla mücadele etti. Annesi tarafından doğal ürünlerle beslenen Hamza, iyileşerek tekrardan spora döndü. Anne ve Babası ile birlikte Güney Kore’ye giden Dursun, PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda kayaklı koşu branşında ülkemizi temsil etti. Burada istediği başarıyı elde edemeyen milli sporcumuz Dursun, yurda döndükten sonra Ağrı’ya gelerek köyünde tekrar antrenmanlara başladı. Köy çevresinde günde 20 kilometre koşan Dursun, 13-14 Mart’ta Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yapılacak Türkiye Şampiyonası ve sonraki tarihlerde yapılacak yarışmalara ara vermeden devam ediyor.
Spora olan aşkı ve azmi ile başarıdan başarıya koşan Hamza, zamanının çoğunu antrenman yaparak geçirdiğini belirterek, 10 yıldır kayaklı koşu sporu ile ilgilendiğini söyledi. Kayaklı koşuda 6 kez üst üste Türkiye Şampiyonu olduğunu dile getiren Dursun, Balkan Şampiyonası’nda 1 şampiyonluk ve Avrupa Kupası’nda 2’ncilik elde ettiğini kaydetti.
‘60 ulusal madalya ve uluslararası yarışmalarda 23 madalya kazandım’
Kendisine en büyük desteği veren annesi Asiye Dursun ve tüm kadınların ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan başarılı sporcu Dursun, “Çiftçi bir ailenin çocuğuyum, 10 yıl önce kayaklı koşu branşına başladım. Bu spora herhangi bir bilgi sahibi olmadan başladım. Ortaokulda yapılan koşu seçmelerine beden eğitimi hocamın yönlendirmesi ile katıldım, seçmeleri kazanarak kayaklı koşu branşına başladım. 10 yıldan bu yana 60 ulusal madalya ve uluslararası yarışmalarda 23 madalya kazandım. Bu sürede birçok zorluk atlatarak engelleri geçerek 2018 Kış Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandım. Bu süre zarfında sürekli yanımda olan annem ve babama teşekkür etmek istiyorum çünkü benim en büyük destek kaynağım onlar oldu. Onların sürekli yanımda olması ile ben kayaklı koşu branşında çok sayıda başarı elde ettim, bugün onlar olmasaydı, onların desteği olmasaydı bu günlere gelemezdim, onlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.