Ağrı Huzurevi'nde KOAH Farkındalığı

Ağrı Huzurevi'nde KOAH Farkındalığı
Ağrı Yeşilay gönüllüleri, huzurevinde kalan yaşlı vatandaşlarla anlamlı bir buluşma gerçekleştirerek, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına (KOAH) dikkat çektiler.

Ağrı Yeşilay Şube Başkanlığı liderliğinde gerçekleşen etkinlikte, sigara kullanımının özellikle ileri yaştaki bireyler üzerindeki etkileri ve KOAH hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ziyaret sırasında huzurevi sakinlerine, tütün bağımlılığının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Cihangir Aslan, Yeşilay’ın toplum sağlığına olan katkısının altını çizerek: "Ulu çınarlarımızın sağlıkları, varlıkları kadar bizim için önemli. Bu ziyaret ile yaşlılarımızın sigaranın zararları konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak istedik. Özellikle KOAH gibi hastalıkların, sigara kullanımının yaygın olduğu yaşlı nüfus arasında önlenebilir hastalıklar olduğunu biliyoruz. Bu tür hastalıklara dikkat çekerek, yaşlılarımızın sağlığını korumaya çalışıyoruz" dedi.

img-7333.jpg

Yeşilay gönüllüleri olarak Ağrı’da bağımlılıkla mücadele çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduklarını dile getiren Cihangir Aslan, sigaranın yalnızca gençler için değil, yaşlılar için de büyük bir tehdit oluşturduğunu ve bu tehlikeye karşı tüm toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

img-7373.jpg

Ziyaret boyunca Yeşilay gönüllüleri, huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek moral verdi. Sigara bırakma kampanyaları ve bağımlılık karşıtı çalışmalar hakkında bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı. Genç gönüllü Fırat Çeçen, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, huzurevindeki sıcak ve samimi atmosferi vurgulayarak: "Yaşlılarımız bizim manevi değerlerimizdir. Onların sağlığı ve huzuru, biz gençlerin sorumluluğundadır.Bu gibi etkinliklerle KOAH ve diğer sağlık sorunlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Her kesimden insanın sağlığını koruyacak bilinç düzeyine ulaşmasını sağlamak adına çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilay gönüllüleri, ilerleyen dönemlerde şehirdeki farklı kesimlere ulaşarak bağımlılık karşıtı bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

img-7341.jpgimg-7337.jpg

img-7381.jpg

whatsapp-image-2024-10-17-at-15-01-10.jpeg

whatsapp-image-2024-10-17-at-14-52-09-1.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.