İkinci el araç fiyatları adeta çakıldı: 100 bin liralık düşüş var

İkinci el araç fiyatları adeta çakıldı: 100 bin liralık düşüş var
ikinci el araç fiyatları, düşüş trendine girdi. Son bir yıl içinde yaşanan bu düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Satışlardaki azalma, fiyatlarda da ciddi indirimlere yol açtı.

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar adeta dibe vurdu. Galericiler, son beş yılın en düşük satış rakamlarını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla göre fiyatlar düşse de galericiler eski kazançlarını sağlayamıyor. 31 Ağustos tarihi önem taşıyor çünkü güvenlik paketi önlemleri bu tarihte sona eriyor. Galericiler, bu süreç içinde ikinci el otomobil alım fırsatlarının olduğunu belirtiyor.

İkinci el otomobil piyasasında, araçların marka ve modeline göre satış fiyatlarında yüzde 10 ila 30 arasında net bir düşüş var.

Geçen sene bu zamanlar 900-950 bin lira bandında olan araçlar şu anda 850 bin liradan satışta. Fiyatlarda aşağı yukarı 100 bin liralık bir düşüş var. Galericiler, neredeyse tüm araçlarda indirimler olduğunu belirtiyor. Geçen sene 1 milyon 300 bin liraya satılan bir araç şimdi 1 milyon 200 bin lira civarında.

Galericiler, düşüşün nedeni olarak bayilerin sıfır araç kampanyalarını gösteriyor. Geçen sene kampanyasız satılan araçlar, bu sene bayilerin yaptığı sıfır araç kampanyaları ve sıfır faiz kampanyaları nedeniyle ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine yol açtı. Galericilere göre, yavaş yavaş insanlar araç alımına yönelse de piyasada az da olsa düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.