İranlı Bisikletli Gezginin Durağı Ağrı oldu

İranlı Bisikletli Gezginin Durağı Ağrı oldu
İranlı bisikletçi Rahmetullah Azad, 40 yıldır pedal çevirerek dünyayı dolaşıyor. 80 ülke gezen 60 yaşındaki Azad, bu yolculuklarla dünya barışına dikkat çekmek istiyor.

İranlı bisikletçi Rahmetullah Azad, 40 yıldır pedal çevirerek dünyayı dolaşıyor. 80 ülke gezen 60 yaşındaki Azad, bu yolculuklarla dünya barışına dikkat çekmek istiyor.

Rahmetullah Azad, İran'ın başkenti Tahran’a yakın bir bölgede yaşıyor. Genç yaşlarından itibaren, dünyada yaşanan savaşlar, zulümler ve adaletsizlikler karşısında harekete geçmeye karar verdi. İnsanlara barış mesajı iletmek amacıyla bisikletiyle yollara düşen Azad; Afrika, Avrupa ve Asya kıtalarında tam 80 ülkeyi gezdi. Her gittiği yerde insanlarla buluşarak barış çağrısını yineliyor.

Türkiye'de Bir Durak: Ağrı
Son olarak Türkiye turuna çıkan Rahmetullah Azad, bu yolculuk kapsamında birçok ili ziyaret etti. Muş, Kayseri ve Sivas gibi şehirleri bisikletiyle dolaştıktan sonra Ağrı’ya ulaşan Azad, burada mola verdi. Ağrı'da Türk Kızılay Şubesi’ni ziyaret eden Azad, Taşlıçay ilçesinde halkın misafiri oldu. Yağmurlu havaya ve zorlu yol şartlarına rağmen, mütevazı bisikletiyle yoluna devam eden Azad, zaman zaman yokuşlarda bisikletinden inip yürümek zorunda kaldı.

bil1.jpeg

Barış İçin Binlerce Kilometre
Rahmetullah Azad, 40 yıldır pedal çevirdiğini ve bu süreçte binlerce kilometre yol kat ettiğini söyledi. 80 ülkeyi bisikletiyle dolaştığını belirten Azad, özellikle savaşlara karşı duyduğu derin üzüntüden bahsederek, "Dünyada adaletsizlik ve zulüm var. İnsanlar acı çekiyor. Ben de bisikletimle gezip vicdanlı insanlara barış mesajı taşıyorum. Bugüne kadar Asya, Avrupa ve Afrika'da birçok ülkeye gittim. Şimdi de Türkiye’deyim, birçok ili gezdim ve Ağrı’da mola verdim. Buradan da İran’a döneceğim" dedi.

“Dünyada Sulh Olsun”
Azad, insanlara barış çağrısını her fırsatta dile getirerek, "Allah, bu dünyada insanlara çok nimet vermiş ama çok problemler de var. İnşallah dünyada savaşlar sona erer ve sulh olur. Bombalar, roketler ve zulüm insanlık için pistir" diyerek dünya genelinde barış isteğini yineledi.

bl.jpeg

60 Yaşında, Hiç Hastaneye Gitmedi
Sağlıkla ilgili konularda ise Azad oldukça dikkat çekici bir hayat sürdüğünü belirtti. 60 yaşında olmasına rağmen, bugüne kadar hiç hastaneye gitmediğini söyledi. "Bende iman ve irade var, Allah beni koruyor" diyen Azad; Almanya, İtalya, Hindistan, Kenya gibi ülkeleri de bisikletiyle gezdiğini ekledi. Her 10 yılda bir bisiklet değiştirdiğini aktaran Azad, Türkiye’de insanlardan büyük ilgi gördüğünü ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ettiğini belirtti.

40 yıllık bu anlamlı yolculuğunda Azad, insanlara sadece bisikletle değil, barış ve umutla da ulaşıyor.

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.