İshak Paşa Sarayı kadın hakları için kapılarını açtı
Kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Dünya Kadına Saygı Platformu üyeleri Doğubayazıt'ta bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Dünya Kadına Saygı Platformu Başkanı Ahmet Ertuğrul, organizasyonun temel amacının kadın haklarına dair küresel farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti:
"Bu topraklar, insanlığın yeniden doğuşunun simgesidir. Nuh’un Gemisi’nin Ağrı Dağı’na oturduğu inancı, kutsal kitaplarda da yer almaktadır. Dünya Kadına Saygı Platformu olarak, insanlığın kardeşliğini ve kadınlara duyulması gereken saygıyı tüm dünyaya duyurmak için buradayız. Ağrı Dağı’ndan yükselecek bu ses, kadın hakları konusunda farkındalık yaratacaktır."
Platform Başkanı Ertuğrul, etkinliğe 111 kadının katıldığını ve bu sayının özel bir anlam taşıdığını da vurguladı:
"111, birlik, beraberlik ve yükselişi simgeler. Kadınlarımız bir araya gelerek dünyaya güçlü bir mesaj verecek."
Bakmadan Geçme





