İshak Paşa Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğradı

İshak Paşa Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğradı
Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı'na akın etti.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı'na akın etti. Bayram tatilini kültürel bir geziyle değerlendiren yerli ve yabancı turistler, sarayın büyüleyici atmosferinde tarihle iç içe bir gün geçirdi.

Ağrı'nın en önemli turistik yerlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, bayram tatilinde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Erken saatlerde saraya gelen ziyaretçiler bu tarihi yapıyı keşfetmek için sabırsızlandı. Aileler, arkadaş grupları ve turist kafileleri, sarayın muhteşem mimarisi ve tarihi dokusunu yakından görmek için heyecanlı anlar yaşadılar.

8350ddf1-a679-4135-a238-eb0d0f88874f.jpeg

Van’dan sarayı ziyarete gelen Kerem Kadir Ertop, 18. yüzyılda inşa edilen İshak Paşa Sarayı’nın benzersiz yapısıyla ziyaretçilerini kendine hayran bıraktığını belirterek, “Sarayın ihtişamlı kapıları, süslü taş işçiliği ve geniş avlusu, tarih meraklıları için büyük bir keşif alanı sundu. Ziyaretçiler, sarayın her köşesinde farklı bir tarihî detayla karşılaştı.

86275507-84ab-4534-af9c-06c3b3deef3b.jpeg

Özellikle, sarayın muhteşem manzarası, fotoğraf çekmek isteyenler için ideal bir mekan oluşturdu. Profesyonel rehberler eşliğinde sarayın tarihçesi ve mimarisi hakkında detaylı bilgiler aldık. Rehberler, sarayın yapım sürecinden, kullanılan malzemelere ve tarihi olaylara kadar pek çok konuda bilgi verildi” dedi.

f7f4a8f6-14fb-42c5-98d5-b34a387b6bc4.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.