İshak Paşa Sarayı’na Rekor Ziyaret

İshak Paşa Sarayı’na Rekor Ziyaret
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde rekor sayıda ziyaretçi ağırladı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde rekor sayıda ziyaretçi ağırladı.

Kurban Bayramı tatilini değerlendiren binlerce yerli ve yabancı turist, İshak Paşa Sarayı'nı görmek için Doğubayazıt'a akın etti. Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve tarihi boyunca çeşitli restorasyonlar geçiren saray, ziyaretçilere tarih ve kültür dolu bir gezi imkanı sundu. Sarayın muhteşem manzarası ve mimari detayları, ziyaretçilerin hayranlıkla gezdiği alanlar arasında yer aldı.

sar.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürü Fehim Altun, bayram tatili boyunca İshak Paşa Sarayı'nın misafirlerini ağırladığını söyledi. 9 günlük bayram tatilinde 15 bin 850 yerli ve yabancı turistin sarayı ziyaret ettiğini ifade eden Altun, “Kurban Bayramı tatilinde İshak Paşa Sarayı'na gösterilen ilgi bizleri oldukça memnun etti. Sarayın tarihi ve kültürel önemini tanıtmak için çalışmalarımız sürecek" dedi.

sar1.jpeg

İshak Paşa Sarayı'na olan yoğun ilgi, Doğubayazıt esnafının da yüzünü güldürdü. İlçede bulunan restoran, kafe ve hediyelik eşya dükkanları, bayram tatili boyunca yoğun bir müşteri akınına uğradı. Kadir Yıldırım isimli esnaf, "Bayram tatili sayesinde işlerimiz çok iyi gitti. Ziyaretçiler hem yemek yedi hem de hediyelik eşyalar satın aldı. Bu tür yoğun dönemler, bizim için çok önemli" diye konuştu.

İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret edenler ise tarihi mekanın büyüleyici atmosferinden oldukça memnun kaldı. İstanbul’dan gelen ziyaretçi Hatice Tunç, "İshak Paşa Sarayı'nı uzun zamandır görmek istiyordum. Bayram tatili fırsat oldu. Sarayın tarihi dokusu ve manzarası beni çok etkiledi" dedi.

sar3.jpeg

Konya’dan gelen Murat Demir ise "Doğubayazıt'a ilk kez geldim ve İshak Paşa Sarayı'nı görmekten çok memnun kaldım. Kesinlikle tekrar ziyaret edeceğim" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.