İshak Paşa Sarayı'nın Karşısında Turistlerin Keyifli Anları

İshak Paşa Sarayı'nın Karşısında Turistlerin Keyifli Anları
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı'nın karşısında, kavurucu sıcaklara rağmen yerli ve yabancı turistler şemsiyelerin altında oturarak unutulmaz anlar yaşıyorlar.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı'nın karşısında, kavurucu sıcaklara rağmen yerli ve yabancı turistler şemsiyelerin altında oturarak unutulmaz anlar yaşıyorlar. Sarayın muhteşem manzarası eşliğinde sıcak ve soğuk içeceklerini yudumlayan ziyaretçiler, hem tarihî atmosferi hem de serinletici bir mola sunan bu güzel mekânın keyfini çıkarıyorlar.

İshak Paşa Sarayı, Osmanlı döneminin görkemli mimari örneklerinden biri olarak biliniyor ve her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Sarayın karşısında yer alan dinlenme alanları ve şemsiyeler, ziyaretçilere rahat bir ortam sağlayarak tarihi yapıyı yakından gözlemleme imkanı veriyor.

yol2.jpeg

Turistler, sarayın görkemli yapısını izlerken aynı zamanda çevredeki doğal güzellikleri de keşfetme fırsatı buluyorlar. Dağların eteklerinde yer alan İshak Paşa Sarayı, Doğubayazıt'ın tarihi zenginlikleriyle birlikte görsel bir şölen sunuyor.

yol.jpeg

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve dinlenmek isteyen ziyaretçiler, yerel lezzetlerden oluşan atıştırmalıklar ve serinletici içecekler eşliğinde sarayın büyüleyici manzarasını izlemenin keyfini çıkarıyorlar. Doğubayazıt'a ilk defa gelen Emel Aydemir, doğal güzelliklerden oldukça etkilendiğini söyledi. Saray ve çevresine hayran kaldığını belirten Aydemir "Arkadaşlarımla birlikte geldik. Mazanra çok güzel, hava çok güzel. Keyifli bir gezi oldu" dedi.

yol2-001.jpeg

yol3.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.