Kadın kuaförleri artık haftada bir gün kapanmayacak

Kadın kuaförleri artık haftada bir gün kapanmayacak
Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2024'ten itibaren berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasına yönelik ülke genelinde başlatılan uygulamadan, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sektör paydaşlarının talepleri doğrultusunda ve geniş katılımlı çalışmalar sonucunda alınan bu kararla, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanmasının öngörüldüğü hatırlatıldı. Ancak, uygulamanın başlamasından bu yana, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının kapalı oldukları günlerde düğün, nişan gibi organizasyonlar için belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bu durumun tüketicilerin hizmet alımında zorluklar yarattığı gözlemlendi.

Ayrıca, Türkiye'nin farklı bölgelerinde turizm sezonlarının farklı zamanlarda yaşandığı, bu işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği de değerlendirildi.

Bu sebeplerle, Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2024'te yürürlüğe giren haftada bir gün kapanma uygulamasından kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.