Kardelenler Van dağlarını beyaza bürüdü
Van'da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, karlı dağ eteklerinde kardelenler çiçek açtı.
Van’da kış mevsiminin sona ermesiyle birlikte doğada yeniden canlanma baş gösterdi. Özellikle Van-Bitlis karayolu üzerindeki dağların eteklerinde kendini gösteren kardelenler, baharın gelişini simgeleyen doğal güzelliklerden biri olarak dikkat çekiyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin uzun süren ve zorlu geçen kış mevsiminin ardından, dağların yüksek kesimlerinde halen kar örtüsü bulunsa da, kardelenler karı delerek yüzeye çıkmaya başladı. Beyaz yapraklarıyla kar manzarasıyla bütünleşen bu çiçekler, doğa ile baş başa kalan vatandaşlar için görsel bir şölen sunuyor.
Van-Bitlis karayolunun geçtiği bölgelerde, karlı zirvelerin eteğinde sıralanan kardelenler, doğa tutkunlarının da ilgisini çekiyor. İlkbaharın ilk habercisi olarak kabul edilen bu çiçekler, zorlu kış şartlarına rağmen her yıl yeniden toprağın altından çıkarak yaşamın devam ettiğini simgeliyor.
Bölgeden geçen vatandaşlar, doğanın bu uyanışını ilgiyle karşılıyor. Kardelenler sadece mevsim geçişini değil, aynı zamanda bölgedeki yaşamın da yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını gösteriyor.
Baharın gelişini sevinçle karşıladıklarını belirten vatandaşlardan Nihat Özel, mevsim değişikliğinin doğada nasıl hissedildiğine dikkat çekti. “Yoğun geçen kışın ardından ilkbahara hayırlısıyla kavuştuk. Baharın müjdecisi çiçekler de açtı, güzel bir bahar olacak inşallah,” sözleriyle duygularını ifade etti.
Bakmadan Geçme





