KOBİ'lere mentör desteği sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen 'Türkiye Yeşil Sanayi Projesi', KOBİ'lerin sürdürülebilir ve verimli yeşil dönüşümlerine destek olmak için mentörlük uygulamasını hayata geçiriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi", KOBİ’lerin sürdürülebilir ve verimli yeşil dönüşümlerine destek olmak için mentörlük uygulamasını hayata geçiriyor. Dünya Bankası destekli projede toplam 450 milyon dolar bütçe ayrılırken, TÜBİTAK bu bütçeden 175 milyon dolar ile firmalara özel mentörlük desteği sunacak.

Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı

TÜBİTAK tarafından başlatılan "Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı", KOBİ’lerin yeşil dönüşüm süreçlerini kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, firmalar için teknoloji danışmanlığı, mevcut durum analizi, sorunların tespiti, çözüm önerileri ve yol haritası hazırlanması gibi konularda uzman kuruluşlardan mentör desteği sağlanacak.

Mentörler, KOBİ’lerin iş modelleri, tedarik zincirleri, ürün ve hizmetlerini analiz ederek uygun çözümler geliştirmelerine yardımcı olacak. Ayrıca yeşil dönüşüm sürecinde karşılaşılan zorluklara yönelik rehberlik sunacak.

2025’te Uygulamaya Geçilecek

Mentörlük programına katılmak isteyen sermaye şirketleri, üniversiteler, kamu araştırma merkezleri, sanayi ve ticaret odaları, dernekler, vakıflar ve sendikalar, 31 Ocak 2025 tarihine kadar TÜBİTAK’a niyet beyanında bulunabilecek.

Değerlendirme süreci:

1 Şubat-1 Mart 2025: Başvurular değerlendirilecek.

15 Mart 2025: Sonuçlar başvuru sahiplerine bildirilecek.

Destek Detayları ve Hibe Oranı

Hibe desteği: TÜBİTAK, mentörlük hizmetleri kapsamında firmalara yüzde 90’a kadar hibe desteği sunacak.

Hizmet süresi: En fazla 6 ay.

Hizmet bedeli: KDV hariç 7 bin dolara kadar.

Seçilen projeler için KOBİ’ler ve TÜBİTAK arasında sözleşmeler imzalanacak ve program uygulamaya başlanacak.

Değerlendirme Kriterleri

TÜBİTAK, niyet beyanlarını şu kriterlere göre değerlendirecek:

Teknik destek uzmanlığı ve uzman havuzunun niteliği

Yeşil dönüşüm mentörlüğünde uygulanacak yöntemler

Çevre, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk şartlarına uyum

Cinsiyet eşitliği ve etik ilkelere uygunluk

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme