Konut kredi faizlerinin düşmesini fırsat bilen emlakçının cezası belli oldu

Konut kredi faizlerinin düşmesini fırsat bilen emlakçının cezası belli oldu
Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı haberlerinin ardından emlak ilan fiyatlarını yükselten işletmelere karşı incelemelerini sürdürüyor. Mevzuata aykırı hareket eden emlak işletmelerine 475 bin 380 TL'ye kadar ceza kesilecek.

Geçtiğimiz hafta Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarını düşüreceği yönündeki haberlerin ardından, bir konut ilanının fiyatının 7 milyon 250 bin TL'den 9 milyon TL'ye yükseldiği iddiaları üzerine Bakanlık harekete geçti ve inceleme başlattı.

İncelemeler sonucunda, fiyat artışı yapan emlak işletmesi tespit edildi ve Adana'da faaliyet gösteren bu işletmeye 100 bin TL ceza kesildi.

Emlak ilanları mercek altında

Bakanlık kaynaklarına göre, fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek ve tüketici haklarını korumak için emlak sektörüne yönelik denetimler yoğun bir şekilde devam ediyor. Emlak ilanları düzenli olarak inceleniyor ve fiyat değişiklikleri dikkatle takip ediliyor. Özellikle konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş beklentisiyle bazı ilanlarda fiyat artışına gidildiği tespit edildi.

Cezalar artıyor: 89 milyon TL'lik yaptırım

Son 1 yıl içinde, fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 890 emlak işletmesine toplamda 89 milyon TL ceza kesildi. Bakanlık, fiyat artışlarını fırsata çevirmeye çalışan işletmelere karşı denetimlerine devam edecek. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere 15 bin 846 TL’den 475 bin 380 TL’ye kadar ceza verilebilecek.

Vatandaşların da fiyat manipülasyonu yapan işletmeleri Bakanlığa bildirmesi büyük önem taşıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.