KPSS-2024/1 tercihleri ne zaman sona erecek?

KPSS-2024/1 tercihleri ne zaman sona erecek?
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için KPSS-2024/1 tercih süreci başladı. Adaylar, bu süreçte tercihlerini yaparak kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak için şanslarını deniyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercihlerini almaya başladı. Bu yerleştirmeler, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

KPSS-2024/1 Tercihleri Ne Zaman Bitecek?

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, KPSS-2024/1 tercih işlemleri 18 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, bu tarihe kadar tercihlerini tamamlamak zorunda.

Tercih işlemleri, KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu'na uygun olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, vatandaşlık numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılabilecek.

Bu nedenle, kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen adayların, tercih işlemlerini belirtilen tarihe kadar tamamlamaları büyük önem taşıyor. 18 Temmuz saat 23.59'a kadar tercihlerini yapmayan adaylar, bu yerleştirme sürecinden yararlanamayacaklar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.