KPSS Ön Lisans başvuruları ne zaman bitecek?

KPSS Ön Lisans başvuruları ne zaman bitecek?
2024-KPSS Ön Lisans sınavı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Adaylar, sınavla ilgili ayrıntılı bilgilere ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan 2024-KPSS Ön Lisans Kılavuzu'ndan ulaşabiliyor. Peki, KPSS Ön Lisans başvuruları ne zaman sona erecek?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS Ön Lisans başvuruları 13 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar başvurularını tamamlamayan adaylar sınava katılamayacak. Başvuru süresinin son günü herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına başvuruların son günlere bırakılmaması tavsiye ediliyor.

KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. İşte başvuru adımları:

  1. ÖSYM Başvuru Merkezleri: Adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla başvurularını yapabilirler.
  2. Online Başvuru: Adaylar, bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden başvurularını gerçekleştirebilirler.
  3. Mobil Uygulama: ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de başvurular yapılabilir.

Başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için başvuru ücreti de belirtilen bankalara yatırılmalıdır. Adaylar, başvuru işlemleri ve sınavla ilgili tüm detayları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzdan öğrenebilirler.

2024-KPSS Ön Lisans Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM'nin açıkladığı 2024 sınav takvimine göre, KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 1 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

Başvuru sürecinin son günlerinde yaşanabilecek yoğunluk ve olası teknik sorunlara karşı adayların başvurularını son günlere bırakmamaları önemle tavsiye edilmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.