Kredi kartı borcu olanlar için zorlu dönem başlıyor!
Artan enflasyon, yukarı yönlü seyreden kur ve beraberinde düşen nakit alım gücü sebebiyle vatandaşlar hayatlarını devam ettirebilmek için kredi kartı harcamalarına yöneliyor. Ama bu durum bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor.
Kredi kartı borcu olanlar için zorlu bir dönemin başladığının sinyallerini veren uzmanlar, kredi kartı kullanımıyla ilgili değişiklikler ve yeni düzenlemeler, vatandaşları epey bir zorluyor.
Kredi kartları uygulamasında ne değişti?
Faizler yükseldi: Artan faizler nedeniyle vatandaşların kredi çekmesi epey bir zorlaştı. Alınan bir kredinin geri ödemesi neredeyse iki kat arttı.
Taksitler Yükseldi: Kredilerde çekebileceğiniz vade ve tutarlar düşürüldü.
Faiz ödemeleri fırladı: 100.000 TL’lik kredi için yıllık 180.000 TL faiz ödemek zorunda kalıyor.
Kredi kartı faizleri arttı: Artık kredi kartı ile aldığınız ürünlerde vade farksız taksitlendirme seçeneği artık kaldırıldı.
Asgari ödeme tutarları yükseldi: 100.00 TL borcun asgari ödeme tutarı 20.000 TL’den 40.000 TL’ye yükseltildi, önümüzdeki dönem içerisinde de 60.000 TL’ye kadar çıkması öngörülüyor.
Uzmanlar bu konuyla ilgili ne öneriyor?
Uzmanlar, artan asgari ödeme yüzdesi nedeniyle birçok kişinin borçlarını ödeyemeyeceğini ve mahkemelik olabileceğini öngörüyor.
Uzmanlar bu konuyla ilgili kredi kartı kullanıcılarını asgari ödeme tutarının en az yüzde 40’ını ödemesini öneriyor.
Aynı zamanda uzmanlar kredi kartı borcunun tamamının ödenmesinin tabi ki tamamının ödenmesinin olası tüm olası sorunları ortadan kaldıracağını belirtirken kredi kartı kullanmayı olabildiğince azaltmak gerektiğinin de altını çizdi.
Asgari ödeme tutarının yüzde 40'ın altında ödeyenler ve ısrarla kredi kartı borcunu kapatmayanlar içinde zorlu dönemler geliyor.