Sokak Köpeği Gofret caddenin maskotu oldu

Sokak Köpeği Gofret caddenin maskotu oldu
Ağrı’nın Nevzat Güngör Caddesi’nde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde unutulmaz ve sevgi dolu anlar yaşandı. Sokak köpeği Gofret ile küçük bir çocuğun neşeli oyunları, izleyenlerin kalplerini ısıttı ve günün anlamına ışık tuttu.

Karakösehaber muhabirinin kamerasına yansıyan görüntüler, hayvan hakları konusunda toplumsal hassasiyetin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Son dönemde ülke genelinde sokak hayvanlarına yönelik farklı görüşler sıkça tartışılıyor. Sokak köpeklerinin geleceğine ilişkin "uyutulsun mu, uyutulmasın mı?" tartışması, toplumda farklı tepkilere yol açarken, Ağrı’da kaydedilen bu görüntüler sevgi dolu bir alternatif sundu. Bir yanda hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu ve barınaklara yerleştirilmesini savunurken, diğer yanda güvenlik kaygısı taşıyan bireyler, bu hayvanların kontrol altına alınmasını talep ediyor. Ancak bu zıt görüşler arasında, bir çocuğun masumiyeti ve sevgisi, her şeyin önüne geçti.

whatsapp-image-2024-10-03-at-14-50-07.jpeg

Nevzat Güngör Caddesi’nin maskotu haline gelen sokak köpeği Gofret, caddenin adeta bir parçası haline gelmiş durumda. Küçük bir çocukla oynadığı anlar ise vatandaşların takdirini topladı.

Görüntülere şahit olan vatandaşlar, bu özel anları mutlulukla karşıladı. Yaşananlara tanıklık eden Sait Kara isimli vatandaş, “Bu görüntüler kalbimizi ısıttı. Hayvanların da duyguları var ve onlara zarar vermek yerine sevgiyle yaklaşmalıyız. Bu görüntüler, çocuklarımıza hayvan sevgisini öğretmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Daha duyarlı bir toplum yaratmak için hayvanlara karşı olan sorumluluğumuzu unutmamalıyız. Hayvanları Koruma Günü’nde şahit olduğumuz bu özel anlar, sevginin ve masumiyetin göstergesidir” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-10-03-at-14-50-06.jpeg

whatsapp-image-2024-10-03-at-14-50-07-1.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.