Kurban Bayramında Ahmed-i Hani Türbesine Ziyaretçi Akını

Kurban Bayramında Ahmed-i Hani Türbesine Ziyaretçi Akını
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde bulunan Ahmed-i Hani türbesi Kurban Bayramında yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde bulunan Ahmed-i Hani türbesi Kurban Bayramında yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dini vecibelerini yerine getirmek ve Ahmed-i Hani’nin manevi huzurunda dua etmek isteyen ziyaretçiler, türbeye akın etti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeni ile Ahmed-i Hani türbesi yoğun ilgi görüyor. İlçe halkı ve çevre illerden yoğun ilgi oluşurken, turlarla bölgeye gelenler ziyaret etmeden gitmiyorlar.

Belediye yetkilileri, türbe çevresinde temizlik ve düzenleme çalışmaları yaparken, vatandaşlardan bölgeyi kirletmemeleri konusunda uyarılardan bulunuyorlar.

baba.jpeg

Ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşanıyor. Aileler, çocuklarıyla birlikte türbeyi ziyaret ederek dualar ederken, birçok ziyaretçi Hani Baba’nın türbesinde dua edip, Kur’an-ı Kerim okuyarak uzun süre türbeden ayrılmıyor.

Ahmed-i Hani’nin Manevi Mirası

Ahmed-i Hani, 17. yüzyılda yaşamış ünlü bir Kürt şair, yazar ve mutasavvıftır. Eserleri ve düşünceleriyle Kürt kültürüne ve edebiyatına büyük katkılarda bulunan Hani’nin türbesi, manevi bir merkez olma özelliğini korumaktadır. Özellikle Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda, Hani’nin türbesi inanç turizminin önemli noktalarından biri haline gelmektedir.

baba1.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum