KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs/kredi başvuruları ne zaman başlayacak?
Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için 2024-2025 akademik yılı KYK burs ve kredi başvuruları yaklaşıyor.

YKS sınavlarının ardından tercihlerini yapan ve üniversite kayıtlarını tamamlayan öğrenciler, şimdi de KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, 2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, öğrenciler eğitim hayatlarına maddi destek sağlamak amacıyla KYK burs ve kredi başvurularına odaklanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklanacak başvuru tarihlerinin duyurulması bekleniyor. İşte 2024-2025 GSB KYK burs ve kredi başvuru takvimi hakkında bilmeniz gerekenler.

KYK Burs/Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvuruları, geçen yıl 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da başvuruların, ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerinin ardından, Ekim ayı içinde başlaması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) veya KYK tarafından yapılacak resmi açıklamalar geldikçe, başvuru tarihleriyle ilgili en güncel bilgileri paylaşacağız.

KYK Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl belirlenen tarihlerde e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden şifre alabilir veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerini (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) kullanabilirler.

Başvuru sırasında öğrencilerin ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler isteniyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle doğrulanıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs veriliyor. Durumu mevzuata uygun diğer öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.