KYK yurt başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek?

KYK yurt başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek?
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), yükseköğrenim öğrencileri için yurt başvurularını başlattı. Henüz başvuru yapmamış olan üniversite öğrencileri, son başvuru tarihini merak ediyor. İşte, 2024 yılı için yurt başvuru takvimi...

KYK yurt başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 Ağustos Salı günü başlatıldı ve 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59’da sona erecek.

Başvuruların Değerlendirilme Süreci

Başvuru sürecinde, öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınacak. Başvurular tamamlandıktan sonra, 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu ile işbirliği yapılarak bu beyanlar incelenecek ve sonuçlar belirlenecek.

Yerleştirme sürecinde, öğrencinin ailenin gelir durumu, sosyal koşulları ve başarı kriterleri dikkate alınarak durumu değerlendirilecek. Bu beyanların doğruluğu, Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, SGK, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından incelenecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.