Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek?

Memur ve emeklilere zam farkları ne zaman ödenecek?
Memur ve emeklilerin Temmuz ayı zamları belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri yüzde 19,31 oranında zam alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 24,73 oldu. Peki, maaş farkları ne zaman hesaplara yatacak?

Milyonlarca emekli ve memurun yeni dönem zamlı maaşları açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Memurlar her ayın 15’inde maaşlarını aldıkları için Temmuz ayında 14 günlük bir fark olacak.

Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Memurlar ayın ilk haftasında, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını almaktadır. Memurlar, ay içerisinde açıklanan enflasyon verisi doğrultusunda fark ödemesi alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını peşin aldıkları için güncellemeler, SGK tarafından maaş takvimi içerisinde hızlı bir şekilde yansıtılacaktır.

En Düşük Memur ve Memur Emeklisinin Maaşı Ne Kadar Oldu?

Açıklanan enflasyon verisi ve toplu sözleşme doğrultusunda memurların maaş farkları yüzde 19,31 oranında arttı. En düşük emekli memur maaşı 14.740 TL’den 17.586 TL’ye yükseldi. Bekar bir memurun maaşı 30.372 TL’den 36.236 TL’ye, evli bir memurun maaşı ise 32.860 TL’den 39.205 TL’ye çıktı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.