Mezarlıklar Müdürlüğü'nden Vatandaşlara Temizlik Uyarısı

Mezarlıklar Müdürlüğü'nden Vatandaşlara Temizlik Uyarısı
Doğubayazıt Mezarlıklar Müdürlüğü, Doğubayazıt Asri Mezarlığı'nda yürütülen temizlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Doğubayazıt Mezarlıklar Müdürlüğü, Doğubayazıt Asri Mezarlığı'nda yürütülen temizlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Müdürlük yetkilileri, mezarlık ziyaretlerine gelen vatandaşlara kabirlerin temizliğine olan duyarlılıklarını artırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Son dönemde, Şehir Mezarlığı'nda ölen kişilerin hayrına getirilen kek, bisküvi, çikolata, su gibi yiyecek ve içeceklerin çöplerle dolduğu gözlemlendi. Yetkililer, bu tür yiyeceklerin kabirlere bırakılmasının, ölen kişinin ruhu için hayırdan ziyade azap kaynağı olabileceğine dikkat çekti. Çöplerin mezarlıkların temizliğini zorlaştırdığını vurgulayan yetkililer, vatandaşlardan bu tür yiyecek ve içeceklerin çöplerini uygun şekilde atmalarını ve mezarlık çevresini temiz tutmalarını istedi.

mez3.jpeg

Karaköse Haber’e açıklamalarda bulunan Mezarlık Müdürlüğü yetkilileri “Mezarlıklara gösterilen saygının, bu kutsal alanların temizliği ve düzeni için büyük önem taşıyor. Tüm vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları istiyoruz. Mezarlıklar herkesin önem vermesi ve temiz tutması gereken alanlar. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

mez4.jpeg

mez2.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.